Forskarbostäder till utländska gästforskare

Wenner-Gren Stiftelserna erbjuder gästforskarbostäder till utländska gästforskare som forskar på institutioner i Stockholm. Lägenhetskomplexet är beläget nära Stockholms centrum och Universitetet, Karolinska Sjukhuset, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Kungl. Vetenskapsakademien och Handelshögskolan. De forskare som tilldelas lägenhet får automatiskt ett bostadsstipendium som reducerar hyreskostnaden med ca en tredjedel.

Då väntetiden är lång kan Stiftelserna endast acceptera ansökningar från postdoktorala forskare med PhD-examen. Stiftelserna accepterar inte ansökningar från studenter och doktorander. Forskaren bör vara nyanländ till Sverige.

Ansökan måste vara Stiftelserna tillhanda innan forskare anländer till Sverige eller inom sex månader efter ankomsttillfället.

Flera olika storlekar på lägenheter finns att tillgå, från den minsta 1:an på 21 kvadrat med kokvrå till den största 4:an på 110 kvadrat med matrum. Större lägenheter är reserverade för forskare med familjer.

I hyran ingår värme, vatten, hushållsel samt bredband. Alla lägenheter är möblerade och fullt utrustade. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Tyvärr tillåter vi inte husdjur.

Då efterfrågan på lägenheter vida överstiger tillgången, är det viktigt att institutioner och gästforskare planerar vistelsen och ansöker om lägenhet minst ca 20-30 månader innan ankomst. För kortare vistelser upp till 30 dagar kan Stiftelserna i vissa fall hjälpa till med lägenhet.

För förfrågningar och intresseanmälan, v.v. kontakta receptionen på nedanstående adress (vi kan inte ta emot rekommenderade försändelser):

Bokning av lägenheter:
Tel: 08-736 98 00
E-mail: reception@swgc.org 

 

Adress:
Wenner-Gren Centers Gästforskarbostäder
Sveavägen 164
113 46 Stockholm

På grund av risken för spridning av Covid-19 infektion kommer Receptionen för Gästforskarbostäderna (Sveavägen 164) att vara stängd från och med onsdagen den 18 mars och tills vidare. Du är välkommen att kontakta oss via e-post (reception@swgc.org) eller telefon (08-736 98 00) helgfri måndag till fredag 08.00-12.00 - 12.30-16.00. 
På fredag den 5 juni stänger receptionen helt kl 12.00 och öppnar igen enligt ovan måndag den 8 juni.

Länkar:
PC: Application form
MAC: Application form

Design of apartments and pictures

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse